Houten urnen van Waddenwood

Wat doe je met de as van je geliefde overledene?

Zodra het crematorium de as vrijgeeft, mag je de deze komen ophalen. De standaard asbus van het crematorium is praktisch en zonder sier. Heb je al een urn aangeschaft, dan mag je de as door medewerkers van het crematorium daarin over laten gieten. Of je doet het thuis. Waar je ook voor kiest, het is een emotioneel moment. Je mag de as ook meenemen naar Waddenwood. Samen met Michel hevel je de as over in de houten urn van je keuze. Je mag dit aan Michel overlaten, maar hij doet het altijd in het bijzijn van een familielid van de overledene; om elk misverstand uit te sluiten. Om je een beetje idee te geven waar je aan moet denken bij de hoeveelheid as: van een volwassen mens blijft na crematie gemiddeld 3/3,5 liter as over.

Kies je voor het uitstrooien van de as?

Michel weet dat velen toch voor een houten variant kiezen. Dat geeft meteen al een heel ander gevoel dan een plastic asbus. Een restje van de as kun je dan altijd nog in de houten urn bewaren.

Een restje van de as is daarnaast heel geschikt als aandenken in de vorm van een sieraad van hout. Voor een persoonlijk, uniek herinneringssieraad ben je bij Waddenwood aan een inspirerend adres.